Rengör båten med ozon

Med ozongenerator kan du hålla ruffen på din segelbåt ren och fräsch

Båten – Alla båtägares ögonsten och hjärtansfröjd. Finns det något härligare än att vara på sjön i solsken och med perfekt vind?

För att seglatsen ska vara riktigt härlig måste förstås ruffen vara i bra skick också. Att lägga sig för natten i en fuktig ruff som luktar unket kan förstöra vilken bra seglats som helst.

Alla som har försökt skura och vädra ruffen på en båt kan intyga att det är svårt att komma åt och nästan omöjligt att få till den den riktigt rena doften. Vårt tips är istället att använda ozon för att rengöra båten och få en ruff som luktar fräscht, sådär som man gärna tänker sig havsluften.

Sol vind och vatten även på insidan

Sol, vind och vatten är ju precis det som gör livet med båt så himla härligt. Problemet är bara att det också påverkar inomhusmiljön i båten till det sämre. Den fuktiga luften ger snabbt en lätt unken doft som ofta sätter sig rejält i alla textilier. Salta vindar gör det hela ännu värre. 

Men det är enkelt att rena båten med ozon och skapa en bättre inomhusmiljö. En ozongenerator fungerar lika bra i båten som hemma på vinden eller i källaren. Placera ozongeneratorn i båten och täta alla springor. Sätt igång generatorn och lämna båten under behandlingen. Passa på att drömma om nästa seglats under tiden. 

Sanera båten med ozon

Efter en längre segling med mycket väder, vind, svett och människor som har sovit i båten är det inte så konstigt att luften blir lite stillastående och det uppstår en dålig lukt. Det som tidigare krävde en grundlig städning och skurning kan du nu lätt klara av med en enkel knapptryckning. 

Genom att göra en ozonbehandling i din båt kommer du snabbt, enkelt och miljövänligt åt den dåliga lukten. Ozonet tränger in överallt och rengör även ställen du skulle ha haft svårt att komma åt. Det är enkelt att sanera båt med ozon, bara tryck på start och låt ozonet göra jobbet. 

Ozonbehandling hjälper dig till en fantastisk seglats

Om du förbereder din nästa seglats genom att göra en ozonbehandling i din båt innan avfärd så kan du njuta dubbelt. Både av härlig segling och av trevligt samkväm i en ruff som är ren och doftar fräscht. Kan det bli bättre?

Ofarligt, effektivt och miljövänligt med ozonbehandling

När det gäller städning och sanering av dålig lukt är det ofta starka kemikalier och rengöringsmedel som inte är så snälla mot miljön inblandade. Dessutom behövs det en himla massa gnuggande och skrubbande i de flesta fall. Om du istället ger din båt en ozonbehandling slipper du miljöfarliga kemikalier, och får istället en härligt ren och fräsch båt som doftar gott. 

Det enda du behöver är en ozongenerator och el för att driva den. Ozon är en gas som finns i naturen. Den kommer åt och rengör överallt, till och med i textilier. Ozonet som inte används bryts ner helt av sig själv och blir till vanligt syre efter ett par timmar.

Rekommenderade produkter
Denna webbplats använder cookies. Eftersom EU måste detaljreglera allt tvingas vi lägga upp en onödig och irriterande ruta som inte försvinner förrän du klickar OK.