Rengör bilen med ozon

Låt en ozongenerator fräscha upp bilen

Det sägs att värdet på en ny bil sjunker så snart den har rullat ut från bilhandlaren. På samma sätt försvinner nybilsdoften så snart du börjat köra din bil. Med daglig användning är det lätt att du stället får problem med dålig lukt, som sätter sig i inredningen och är svår att bli av med. 

Om du har försökt rengöra en bil med traditionella medel vet du att det är ganska svårt. Det krävs mycket rengöringsmedel och en faslig massa gnuggande på ställen som du nästan inte kan komma åt. Och resultatet blir inte ens alltid bra, utan den dåliga lukten sitter kvar, fast nu kombinerad med skarpa dofter från rengöringsmedel.

Ozon tar bort “omöjlig” lukt

Ett alternativ för att ta bort “omöjlig” lukt från bilen är att rengöra med ozon. Saneringsfirmor har använt ozon för rengöring länge, så det är ingen okänd teknik. Nu har det utvecklats ozongeneratorer för privat bruk, så du kan göra din bil fräsch och ren igen utan att behöva anlita en firma. 

En ozongenerator skapar ozon från luftens syre. Ozonet reagerar snabbt med molekylerna som orsakar dålig luft och bryter ner dem till ofarliga och doftfria ämnen. Ozonet som blir över efter behandlingen bryts ner av sig själv till helt vanligt syre och du slipper alltså alla restprodukter och kemiska dofter.

Ozonbehandling av bilen tar hand om den krångliga rengöringen

Ställ in en ozongenerator i bilen och koppla in den. Täta alla öppningar och sätt igång generatorn. Svårare än så är det inte.

Eftersom ozonet kan tränga in i textilier kan det rengöra på djupet och verkligen få bort den dåliga lukten. Ozonet reagerar med alla molekyler som orsakar dålig lukt, oavsett om det är mögel, fukt eller instängd lukt som är problemet.

Fräscha upp din begagnade bil

Om du ska köpa en begagnad bil ska du förstås se upp med dålig lukt i bilen. Det kan vara ett tecken på andra, större problem. Men om det verkar som om det bara handlar om dålig lukt från helt vanlig användning och inte något värre problem finns det stora möjligheter för dig att sanera bilen genom behandling med en ozongenerator.

På samma sätt är det smart att göra en ozonbehandling på din bil innan du ska sälja den. Det är lättare att få sålt en fräsch bil till ett bra pris, och en behandling med ozon kan göra stor skillnad på priset och i bästa fall göra att du tjänar tusenlappar. 

Bli av med röklukt i bilen

Även om det numera är ovanligt så finns det fortfarande de som röker i bilen. Resultatet av det är en inpyrd röklukt som är nästan omöjlig att bli av med genom manuell rengöring. 

Skulle du råka ut för en bil med inpyrd röklukt kan du med framgång sanera den med ozon. Eftersom ozon reagerar så lätt med illaluktande ämnen går behandlingen fortare än om du försöker skrubba bort lukten.

Ibland kan det behövas flera ozonbehandlingar för att verkligen få bort röklukten, men eftersom det enda ozongeneratorn behöver är ström är det inte något stort problem.

Rekommenderade produkter
Skippa doftgranen och få en fräsch bil på riktigt
Få en naturligt fräsch bil med hjälp av ozon

Alla som handlar med begagnade bilar känner till knepen som får en bil att verka fräsch. Med spray eller väl placerade doftgranar går det att dölja dålig lukt tillräckligt länge för att sälja bilen.

Men känslan av fräschör är falsk och försvinner snabbt när bilen använts en tid och kvar finns bara den ofräscha lukten av gammal begagnad bil.

Genom att behandla bilen med ozongenerator blir den fräsch på riktigt, utan användning av kemikalier, doftspray eller doftgranar.

Rengöring med ozon är speciellt lämpligt och uppskattat bland personer som lider av allergi eller annan överkänslighet mot dofter.

Denna webbplats använder cookies. Eftersom EU måste detaljreglera allt tvingas vi lägga upp en onödig och irriterande ruta som inte försvinner förrän du klickar OK.