Håll rent i sommarstugan med ozon

Gör sommarstugan fräsch med ozongenerator

Att komma till sommarstugan och slappna och glömma vardagen är en lyx som alla sommarstugeägare längtar efter. Dagar utan måsten, att bara kunna ta dagen som den kommer och ta det lugnt och känna sig fri som en fågel. Visst låter det härligt? 

Tyvärr är det inte riktigt så alltid. En sommarstuga som står tom delar av året blir lätt utsatt för angrepp som orsakar dålig lukt. Det kan handla om fukt eller i värsta fall mögel, eller bara den där instängda sommarstugelukten som blir när det inte vädras eller används regelbundet.

Öppna och vädra ur

Det första många gör när de kommer till sommarstugan är att öppna alla fönster och dörrar och vädra ut ordentligt. Ibland räcker det så, men allt som oftast behövs det också en rejäl rengöring. Det kan kännas lite jobbigt att behöva storstäda och skura det första man gör på sin ledighet, och ibland kan det till och med göra att man drar sig lite för att åka till sommarstugan. 

Men det finns enklare alternativ, som gör öppningen av sommarstugan både lätt och smidig. Om du ställer dit en ozongenerator och ger sommarhuset en ordentlig ozonbehandling innan ni flyttar in så slipper du börja ledigheten med en storstädning. Ozonet gör det åt dig, och det kommer dessutom åt på ställen du inte skulle nå.

Rengör miljövänligt, med ozon

Förutom att ozonet tränger in och rengör i textilier och når in i alla skrymslen och vrår där det tar bort dålig lukt så har det ytterligare en fördel framför manuell städning. Det är miljövänligt! Du slipper använda en massa kemikalier som varken är bra för dig eller för miljön. 

Det enda du behöver för att rengöra med ozon är el till ozongeneratorn. Resten tar naturen hand om genom att ozonet reagerar med ämnena som luktar illa. Skulle det bli ozon över sönderfaller det till syre efter ett par timmar och lämnar inga rester. 

Med ozonbehandling får du bort dålig lukt

Ozonet som genereras är en gas som är starkt oxiderande. Det betyder att ozonet lätt reagerar med de ämnen som orsakar dålig lukt. Efter reaktionen bildas andra ämnen som är luktfria och ofarliga. 

Ozon är en gas och alltså kan den neutralisera illaluktande ämnen överallt där det finns luft. Rengöringen med ozon blir därför väldigt effektiv. Det är en av anledningarna till att ozon används av professionella saneringsfirmor sedan länge. Nu behöver du inte längre inte anlita en firma för att få bukt med dålig lukt, utan du kan själv skaffa en ozongenerator. Den är dessutom flyttbar, så du kan använda den på fler ställen än i sommarstugan om du skulle vilja. 

Fyll på sommarstugan med ljuvliga dofter

När du har fått bort alla obehagliga dofter från sommarstugan är det istället dags att låta de där härliga dofterna ta plats istället. Nybakat bröd eller bullar som svalnar. Kaffedoften som dansar runt i huset på morgonen. Nyklippt gräs, eller kanske havsdoft. 

Och förstås – såpskurade golv. Det kan inte en ozongenerator hjälpa dig med.

Rekommenderade produkter
Denna webbplats använder cookies. Eftersom EU måste detaljreglera allt tvingas vi lägga upp en onödig och irriterande ruta som inte försvinner förrän du klickar OK.